Region Midtjylland / Om regionen Hjem » Region Midtjylland » Om regionen
 
Om regionen
Regionens opgaver
Politik
Regional udvikling
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img/gallery9/35x35/1.jpg
 1. Anholt Fyr

 2. Aarhus Raadhus ved juletid

 3. Badebro

 4. Badebro

 5. Hou Havn

 6. Lystbaadehavnen i Aarhus

 7. Viborg Domkirke

 8. Huse

 9. Gadeskilt

 10. Rapsmark

 11. Klitter ved Lodbjerg Strand

Om regionen

Danmarks internationale vækstregion

Region Midtjylland dækker den centrale del af Jylland fra kyst til kyst. Med ca. 1,2 millioner indbyggere, er Region Midtjylland Danmarks næststørste region efter Region Hovedstaden. Regionen består af 19 kommuner herunder Danmarks næststørste by, Århus med ca. 300.000 indbyggere, samt byer som Randers, Horsens, Silkeborg, Herning og Viborg.

Region Midtjyllands landskab varierer lige fra Nordsøen og klitterne i Vesten til smukke søer, attraktive bugter samt idylliske fjorde på østkysten.

Danmarks internationale vækstregion

Samtidig har regionen en bred vifte af kulturelle attraktioner lige fra det internationalt anerkendte kunstmuseum Aros i Århus, til Middelalder Festival og store koncerter med internationale kunstnere i Horsens. Historie begivenheder på Hjerl Hedes Frilandsmuseum, Aqua akvarium og dyrepark i Silkeborg, Kattegatcentret i Grenå og Randers Regnskov.

Attraktiv region for virksomheder

Region Midtjylland har stor vækst- og udviklingspotentiale. Regionen har en dynamisk økonomi, stærke kompetencer i relation til viden omkring miljø, forskning og uddannelse samt en hurtig befolkningstilvækst. Regionen udgør næsten en fjerdedel af den samlede danske arbejdsstyrke. Den østlige del af regionen, det boomende Århus-område tiltrækker arbejdskraft og investeringer, dels på grund af de mange højere læreanstalter, herunder universiteter, handelshøjskolen og teknisk akademi. Århus har også Danmarks største containerhavn for udenlandsk containertransport. I den vestlige del nærmere betegnet Holstebro og Herning finder vi industrielle styrkepositioner som forarbejdning af fødevarer, træ- og møbelindustrien, tekstiler- og beklædning samt metal og produktionsteknologi.

Udvikling af nye regionale styrker

Region Midtjylland arbejder aktivt med at etablere nye regionale styrker.

ICT (for Smart and Sustainable Homes,Network for initiating EU-projects – energieffektivitet) er en central styrke, som konstant er under udvikling i Region Midtjylland, og specielt ICT-forskningen på Alexandra Instituttet i IT-byen, Århus har tiltrukket mange virksomheder hvor bl.a. Google har valgt at åbne en udviklingsafdeling.

Inden for fødevarer er forskningscentret i Foulum, DCA (Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug) centrum for husdyr- og planteforskning i Danmark og har et tæt samarbejde med mange virksomheder.

Indenfor sundhedssektoren skal Skejby Universitetshospital udvides til et af de største hospitaler i Skandinavien med tilhørende sundhedsteknologi. Dette vil blive en vigtig drivkraft bag udviklingen af sundhedsvæsenet i regionen og i Danmark som helhed. Et nyt sygehus vil også blive bygget i den vestlige del af regionen.

I region Midtjylland befinder nogle af verdens største vindmølleproducenter som Vestas Wind Energy A/S, Siemens Wind Power A/S og Suzlon Wind Energy A/S hvilket gør at regionen har en særlig stærk position inden for energi. Siden 1997 har Samsø også været Danmarks ypperste eksempel på en bæredygtig energi Ø, mens den seneste brintteknologi bliver udviklet i Herning.

Om regionerne

I 2007 vedtog den danske regering en ny strukturreform hvor 14 amter blev nedlagt og fem nye regioner blev oprettet. På lokalt plan blev 271 kommuner reduceret til 98. De 5 regioner består af Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland.

Danmarks internationale vækstregion
     
 
Adresse
Region Midtjyllands kontor - Kontoret for Central - og Østeuropa
H-1052 Budapest, Semmelweis u. 2. II/2.
Telefon
+36 1 780 8123
+36 20 953 1764
+36 70 580 0312
Mail
mm@centraldenmark.org
azs@centraldenmark.org